Vesti

Studijska poseta Izmiru

Predstavnici Opštine Šid su 12. i 13. decembra 2018. godine posetili ustanovu lokalne samouprave i javno-zdravstvene ustanove u gradu Izmiru u Turskoj, državi koja je imala iskustva i dobre prakse u oblasti brige za zdravlje migranata i izbeglica. Cilj ove studijske posete bila je razmena iskustva i učenje o dobrim praksa, odnosno njihova primena i prilagođavanje našem kontekstu i potrebama.

Ovom prilikom je domaćinima iz Turske, kao i predstavnicima lokalnih samouprava iz Pirota i Vranja, koji su takođe bili učesnici ove studijske posete, predstavljen projekat ALMIT - Brža integracija migranata na tržište rada kroz mapiranje veština i obuku. 

Ova studijska poseta Turskoj je integralni deo programa Podrške Evropske unije upravljanju migracijama u Srbiji, odnosno projekta "Otvorene zajednice - uspešne zajednice" koju zajednički realizuju Program ujedninjenih nacija za razvoj (UNDP), Međunarodna organizacija za migracije (IOM), Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) i Svetska zdravstvena organizacija (WHO).